Sawo saunakachel

De Sawo saunakachel (Sawotec saunakachel), staat zowel in Finland als wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige saunakachels en stoomgenerators. Dit Finse merk staat bekend om zijn duurzaamheid, uitstekende kwaliteit en lange levensduur. Met 25 jaar ervaring richt Sawo zich hoofdzakelijk op elektrische saunakachels. Er zijn diverse modellen die zowel 230v als 400v stroomcapaciteit vereisen. 

Saunakachel 230v

De populairste Sawo saunakachel met 230v is de compacte Sawo Mini, die geen krachtstroom nodig heeft. Hierdoor is hij ideaal voor kleinere sauna’s. Het compacte formaat zorgt ervoor dat de kachel weinige ruimte in beslag neemt, wat perfect is voor sauna’s met beperkte ruimte.

Saunakachel 400v

De Sawo Cumulus saunakachel is de 400V variant van de Mini, waardoor hij ideaal is voor grotere sauna’s waar meer warmte vereist is. Deze krachtige saunakachel levert meer warmte aan de sauna vanwege zijn hogere stroomcapaciteit. Bij de grotere sauna’s is de Sawo Savonia ideaal vanwege zijn compacte formaat. Deze kachel wordt vaak gebruikt bij sportscholen, wellnesscentra en hotels.

Sawo stoomgenerator

De Sawo stoomgenerator is ontworpen voor zowel sauna’s als stoomcabines. De combinatie van hoge luchtvochtigheid en een lage temperatuur van circa 45 graden, biedt een heilzaam recept voor totale lichaamsreiniging. De stoomcabine reinigt niet alleen de huid en zuivert de longen, maar zorgt ook voor ontspanning van zowel lichaam als geest.