Harvia saunakachel

De Harvia saunakachel staat zowel in Finland als wereldwijd bekend als de belangrijkste sauna kachel. Dit komt door de ijzersterke Finse kwaliteit, lange levensduur en krachtige werking ervan. Daarnaast zorgt de kenmerkende houtgestookt kachel voor het ultieme saunagevoel door het haardvuur dat knapperend en de rode gloed die een speciale sfeer in de sauna brengt.

 

Elektrische en houtgestookt

Bovendien heeft het Finse merk met meer dan 70 jaar vakmanschap, twee soorten kachels: Sauna houtkachel en de elektrische saunakachel. Met name om de houtgestookt kachels staat de fabrikant bekend, omdat er weinig andere merken zijn die deze kwalitatieve sterke kachels fabriceren.

 

Elektrische saunakachel

De elektrische kachels bestaan uit verschillende formaten en is vrijwel geschikt voor iedere ruimte. Hierbij is het mogelijk om de saunabesturing op de kachel zelf te hebben (intern), als externe waarbij de besturing buiten de sauna wordt geplaatst met een bedieningspaneel. De bekendere elektrische modellen zijn de Top Steel Black, Vega Compact en tenslotte de Cilindro met zijn unieke ronde vorm.

 

Houtkachel sauna

Door het ruim assortiment aan de kachels is er voldoende keuze voor iedere formaat sauna. De Harvia M1, M2 en de M3 kachels zijn geschikt voor de kleinere sauna’s, terwijl onder andere de Harvia 26 Pro en de 36 ontworpen zijn voor de grote ruimtes.

Tenslotte zijn er meerdere modellen met handige functies. Zoals de Harvia Linear 22 met zijn GreenFlame technologie wat resulteert in een schonere verbranding van het brandhout. Verder zorgt de Harvia 20 Pro es met zijn eigen waterreservoir dat u altijd warm water heeft. En is er eveneens de iconische Harvia Legend 240 die door zijn grote formaat als de bliksem een grote sauna warm krijgt.