Sauna hout

Sauna hout

Sauna hout wordt gebruikt bij het aftimmeren van uw sauna, waarbij meerdere houtsoorten mogelijk zijn. Hiermee kunt u eigen sauna bouwen voor in de badkamer, trappenkast, schuine zolder of als buitensauna.

 

Hoeveel sauna hout uw nodig heeft

De gemiddelde sauna bestaat uit 100 saunaschroten. Om uw te begeleiden met het sauna hout kunt uw eenvoudig een plattegrond sturen, met de maten en hoogte van de ruimte. (Een ideale plafondhoogte in een sauna is ongeveer 2,10 m).

Daarmee bereken wij hoeveel saunahout u nodig heeft. Het is belangrijk om te weten dat deze schroten zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden.

Sauna hout soorten

Wij hebben voor de bouw van de sauna verschillende soorten houtsoorten:

De houtsoort: Noord Europees Fichte, Espen, Elzen, Red Ceder en Hemlock 

Deze houtsoorten zijn zacht, wat bij hoge temperaturen als prettig wordt ervaren, omdat zacht hout warmte slecht geleidt. Bovendien zijn de saunaschroten van hoogwaardige Finse kwaliteit en speciaal ontworpen voor de bouw van uw eigen sauna.

Waarom is het saunahout uit de bouwmarkt niet geschikt?

Als u saunahout bij een bouwmarkt haalt om de sauna te bouwen, kunnen door de houtsoorten de volgende problemen ontstaan:

  • De warmte van de saunakachel zorgt dat er hete hars uit het saunahout komt.
  • Het hout krimpt na verloop van tijd, waardoor het niet geschikt is voor de sauna.

De Finse sauna stelt hoge eisen vanwege de hoge vochtigheid en intense hitte. Om deze gewenste temperatuur te bereiken, is het geraamte met de isolatie, tape- en aluminiumfolie essentieel. Daarom is het ook belangrijk dat het hout van hoogwaardige kwaliteit is.