Sauna hout

Sauna hout

Sauna hout kopen is niet mogelijk bij uw plaatselijk bouwmarkt in Nederland.  En verder zijn niet alle houtsoorten geschikt voor de zelfbouw sauna.

U vindt bij Topsauna een breed assortiment van materialen en onderdelen om een sauna te bouwen. Zoals sauna hout, sauna banken en sauna kachels. Maar op deze pagina gaat het uitsluitend over het sauna hout voor de sauna banken als voor de aftimmering zodat u daarmee een zelf een sauna kan bouwen in een schuurtje, schuine zolder of onder een trappenkast.

 Geen saunahout uit bouwmarkt halen

Als u voor de bouw van de sauna schroten bij een bouwmarkt haalt, gaan er problemen komen. Zo komt er door de warmte van de saunakachel buitengewoon veel (hete) hars uit het hout, laten grote knoesten los en wordt het hout heel vaak krom. Verder gaat het hout krimpen en dat zorgt voor moeilijkheden, waardoor er niet verstandig is om op het saunahout te besparen.

Omdat een Finse sauna erg heet en vochtig wordt, worden er hoge eisen aan het sauna hout gesteld en hoe de sauna wordt gemaakt. Om de benodigde gewenste temperaturen te bereiken dient het sauna achter het hout goed geïsoleerde te worden aan de hand van een goed geraamte met aluminiumfolie.

Problemen betegelde sauna in plaats van saunahout

Soms krijgen wij een vraag, waarom een sauna wordt niet betegeld wordt met tegels in plaats van sauna schroten. De reden daarvoor is dat de warmte van een Finse sauna kachel niet aangenaam voelt in een betegelde “harde” ruimte. Waardoor het saunahout de ideale oplossing is voor een sauna ruimte.

Sauna hout, saunaschroten kopen, nordische fichte saunaschroten, red cedar sauna schroten, red cedar schrote, espen schroten, schroten saunaschroten saunahout, sauna hout kopen, sauna schroten, hemlock schroten

Geschikte saunahout soorten

Wij hebben voor de bouw van de sauna verschillende soorten saunahout:

Noord Europees Fichte schroten, Espen, Elzen,  Red Ceder en Hemlock schroten

Het gezamenlijke kenmerk van deze sauna houtsoorten zijn dat het om zacht saunahout gaat die bij hoge temperaturen prettig aanvoelen, omdat zacht hout warmte slecht geleidt. Verder zijn deze sauna houtsoorten van hoge kwaliteit en speciaal geschikt voor het bouwen van een eigen sauna of voor het zelf bouwen van een sauna.

Bereken hoeveel sauna hout uw nodig heeft

Een gemiddelde sauna heeft 100 saunaschroten nodig. En om uw met deze sauna schroten verder te helpen kunt uw een eenvoudig plattegrond sturen met de maten en de hoogte van de sauna. (Een ideale plafondhoogte in een sauna is ongeveer 2,10 m.). Zodat wij daarmee kunnen berekenen hoeveel sauna hout u nodig heeft voor uw zelfbouw sauna en hierbij is het belangrijk om te melden dat de saunaschroten zowel verticaal als horizontaal geplaatst kunnen worden.