Saunakachel 400v

De saunakachel 400v is geschikt voor ruimere sauna’s waarin twee of meer personen passen. Als de ruimte groter is dan 5m³, vereist dit een saunakachel met 400V krachtstroom.

Het voordeel van de elektrische saunakachel op 400V is dat de meeste modellen specifiek zijn ontworpen voor krachtstroom. Als alternatief kiest men voor de houtgestookte saunakachel, omdat deze vanwege zijn sterke vermogen ook een ruimere sauna effectief opwarmt. 

Het is belangrijk om een geschikte saunakachel 400v te kiezen, omdat deze nodig is om de sauna op zijn hoge temperatuur te brengen. Als de saunakachel onvoldoende warmte produceert, kan dit de kachel beschadigen en zullen de lavastenen het water niet goed kunnen verdampen.

Daarom is het extra belangrijk om de saunakachel goed te installeren met een 5×2,5 mm² siliconenkabel. Bovendien moet u tijdig krachtstroom aanvragen bij de netbeheerder, zodat de saunakachel op tijd geïnstalleerd kan worden. 

Saunakachel merken

Ontdek ons ruime assortiment aan saunakachels van bekende Finse topmerken, zoals Harvia, Sawo en Helo. Of het nu gaat om een kleine of ruime sauna, wij hebben het perfect model dat past bij uw wensen. Naast de traditionele Finse saunakachels, bieden we ook combi-saunakachels aan, compleet met waterreservoir. 

Harvia biedt diverse saunakachels aan op 400 volt, zoals de Harvia Cilindro, die vanwege zijn model in een saunabank kan worden geïnstalleerd. Het is ook mogelijk om zowel aan de bovenkant als aan de zijkant water op te gieten. Door de verschillende varianten qua stroomcapaciteit van de Cilindro is de kachel altijd geschikt voor uw ruimere sauna. Bovendien is er de Sawo Nordex, die ondanks zijn sterke stroomcapaciteit weinig ruimte inneemt vanwege zijn compacte vorm, en eenvoudig van tevoren kan worden ingeschakeld met de bediening op de kachel.