Saunakachel 400v

De saunakachel 400v is ontworpen voor de ruimere sauna waarin twee of meer personen kunnen. Er wordt over een ruime sauna gesproken wanneer de ruimte groter is dan 5m³, dit betekent dat u een saunakachel 400v met krachtstroom nodig heeft. Eventueel zou u ook kunnen kiezen voor een houtgestookt saunakachel, omdat die door zijn vermogen een groter ruimte kan verwarmen. Voor de elektrische saunakachel 400v is het voordeel dat de meeste modellen ontworpen zijn voor krachtstroom. 

 

Elektrische saunakachel 400v 

Het is belangrijk om een geschikte saunakachel 400v te kiezen, omdat de kachel ervoorzorgt dat de sauna op de juiste temperatuur komt. Als de saunakachel onvoldoende warmte heeft dan is slecht voor de kachel en zullen de lavastenen de warmte niet goed opvangen. Daarom is het extra van belang om de saunakachel door zijn vraag aan krachtstroom goed te installeren met de 5×2,5mm² siliconenkabel. En om bij uw netbeheerder op tijd krachtstroom aan te vragen zodat uw op tijd de saunakachel kan installeren.  

 

Saunakachel merken 

De saunakachel staat bij diverse Finse sauna merken als Harvia, Sawo en Helo in het assortiment. Wij bieden hiervoor meerdere modellen. Voor elk formaat sauna hebben wij een geschikt model. Naast de Finse sauna kachels, kunt uw ook een combi-saunakachel nemen waarin waterreservoir inbegrepen zit. De Harvia saunakachel heeft meerdere saunakachels op 400 volt zoals de Harvia Cilindro die door zijn vorm in een saunabank geïnstalleerd kan worden. Vervolgens is het ook mogelijk om zowel aan de bovenkant als aan de zijkant water op te gieten. En door de verschillende varianten qua stroomcapaciteit van de Cilindro is de kachel altijd geschikt voor uw ruimere sauna. Tenslotte is er Sawo Nordex die ondanks zijn sterk stroomcapaciteit door zijn compacte vorm weinig ruimte in neemt en eenvoudig van te voren aangezet kan worden met de besturing op de kachel.