Sauna kachel

Sauna kachel: het hart van de sauna

De sauna kachel is het belangrijkste onderdeel van uw sauna. Waarbij u kunt kiezen voor een elektrische kachel of een sauna houtkachel. Verder zijn er meerdere bekende Finse saunakachel merken: Sawo, Helo, Harvia en Narvi.

 

Elektrische Saunakachel

Er zijn elektrische saunakachels met een ingebouwde besturing en saunakachels die aangestuurd worden met een externe besturing. Hierbij kan een goed geïsoleerde sauna t/m 6 m³ opgewarmd worden met een elektrische saunakachel die op 230 V werkt. Maar voor een grotere sauna is er saunakachel nodig die op krachtstroom werkt, maar voor een houtgestook saunakachel (die meer vermogen heeft) is dat logischerwijs niet nodig.

Houtgestookte sauna kachel

De houtgestookte saunakachel is de meest sfeervolle kachel en brengt U dicht bij het traditionele Finse sauna ritueel.  De rode gloed van een knapperend haardvuur geeft een bijzondere sfeer in de sauna en geeft U het oer sauna gevoel.

Om dit gevoel te realiseren hebben wij voor de bouw van uw sauna verschillende maten en modellen saunakachels uit voorraad. Zodat indien uw veel brandhout heeft liggen of een echt sauna gevoel wil nastreven een ideaal oplossing heeft met de houtgestookte saunakachel. Tenslotte kunt ook informatie opvragen als u iets anders zoekt.