Elektrische saunakachel

De elektrische saunakachel is ideaal voor uw sauna wanneer u de voorkeur geeft aan elektrische verwarming of als uw geen houtgestookte saunakachel wilt hebben. Verder heeft de elektrische saunakachel meerdere voordelen: De temperatuur is eenvoudig te regelen op de kachel zelf of met een externe besturing. Daarnaast is er een tijdklok waarmee uw eenvoudig enkele uren van te voren de kachel kan aanzetten. Dit is een handige functie, omdat uw daarmee de saunakachel 8 uur van te voren aan kan zetten. Echter moet u er wel rekening mee houden dat er geen sauna emmer of handdoek op de kachel ligt, want de veiligheid blijft altijd een belangrijk zaak voor een echte Finse sauna belevenis.

 

Elektrische saunakachel kopen?

Bij een elektrische saunakachel kopen is het belangrijk om een duidelijk keuze te maken tussen de saunakachel 230v en saunakachel 400v. De 230v kachel is geschikt voor een kleinere sauna met twee personen en een inhoud die kleiner is dan 6m³ en voor de installatie is een 3×2,5mm² siliconenkabel nodig. Bovendien heeft de kachel het voordeel dat het iets compacter is, waardoor de kachel weinig ruimte inneemt in de sauna. Daarentegen is er de saunakachel 400v die bedacht is voor de grotere sauna waarin de inhoud groter is dan 5m³. Daarnaast hoort hierbij een 5×2,5mm² siliconenkabel voor de installatie en is er krachtstroom nodig.

 

Merken elektrische saunakachel 

De elektrische saunakachels zijn van de Finse merken Harvia, Sawo, Helo en Narvi en de meeste modellen daarvan hebben de stroomcapaciteit van 400 volt. Echter is er voldoende keuze bij de saunakachel 230v met onder andere de populair Sawo Mini die door zijn compacte formaat weinig ruimte inneemt. Tenslotte zijn er de combi saunakachel die zowel op Sawo mini 230v kachel als Combi Scandia mogelijk is zijn.