Helo saunakachel

Helo saunakachel

De Helo saunakachel, afkomstig uit Finland, valt op door zijn lange bestaansgeschiedenis en moderne design. Dit komt terug in zijn saunakachels vanwege de kwaliteit, design en comfort, waardoor u altijd en hoogwaardige kachel in uw sauna heeft. Met meer dan 100 jaar ervaring staat het Finse merk bekend om de term löyly. Dit verwijst naar de stoom die ontstaat bij het opgieten, waarop de Helo saunakachel speciaal is ingericht. 

Helo elektrische saunakachel

Helo richt zich hoofdzakelijk op de elektrische saunakachels, waarbij de 400 volt variant beschikbaar is. De 400 volt variant van de vereist krachtstroom vanwege de stroomcapaciteit, samen met de bijhorende 5×2,5mm² siliconenkabel voor de installatie. Deze saunakachel is speciaal ontworpen voor sauna’s met een capaciteit van meer dan twee personen. 

Helo Cup

De Helo Cup heeft diverse varianten, zoals de STJ die is uitgerust met een ingebouwde besturing op de kachel zelf. Met de ingebouwde tijdklok en thermostaat kunt u eenvoudig de kachel van tevoren instellen voor een specifiek tijdstip en de gewenst temperatuur instellen. De tijdklok biedt een voorlooptijd van 8 uur en de kachel schakelt automatisch uit na 4 uur gebruik. Natuurlijk kunt u de kachel in de tussentijd verder opwarmen, als dat gewenst is. 

De Cup D variant vereist een externe besturing, waarmee zowel de temperatuur als de tijd van tevoren ingesteld worden, afhankelijk van de besturing. Deze saunakachel is ideaal voor een traditionele sauna en neemt door de wandmontage weinig ruimte in beslag. Tenslotte is er voor deze saunakachel 20 kg lavastenen nodig.