Helo saunakachel

De Helo saunakachel komt evenals de andere sauna merken uit Finland. Helo onderscheid zich door zijn lange bestaansgeschiedenis en zijn modern design. Dit is te zien in de Helo saunakachels omdat het kwaliteit, design en genot uitstraalt en uw daarmee altijd een goed kachel in uw sauna heeft. Bovendien is het Finse merk door zijn lange geschiedenis van meer dan 100 jaar sterk bekend met de term löyly, anders gezegd de stoom die ontstaat bij de opgieting van de saunakachel en daarop is de Helo saunakachel ingericht. 

 

Helo elektrische saunakachel 

Helo richt zich hoofdzakelijk op de elektrische saunakachels waarbij Topsauna de saunakachels van 400 volt in het assortiment heeft. Voor de Helo saunakachel van 400 volt heeft u door de stroomcapaciteit van de kachel krachtstroom nodig en een bijhorende 5×2,5mm² siliconenkabel voor de installatie. Daarnaast is deze saunakachel door zijn capaciteit gericht op een sauna voor meer dan twee personen. 

 

Helo Cup

De Helo Cup  heeft meerdere varianten zoals de STJ die voorzien is van een ingebouwd besturing op de kachel zelf. Hierbij kunt u eenvoudig met de tijdklok en de thermostaat, de kachel van te voren aanzetten voor een bepaalde tijdstip en de temperatuur instellen. Hierbij is er een voorlooptijd van 8 uur met de tijdklok en de saunakachel heeft een looptijd van 4 uur waarna de kachel uit zal gaan.

Maar u kunt natuurlijk de kachel ondertussen verder opwarmen als u dat wilt. Verder is er de Cup D variant waar een externe besturing voor nodig is, hiermee kunt u afhankelijk van de besturing zowel de temperatuur als de tijd vooraf instellen. Tenslotte is deze soort saunakachel ideaal voor een traditionele sauna en neemt de saunakachel door de installatie tegen de wand weinig ruimte in. Voor de saunakachel zijn 20 kg lavastenen nodig.