Saunakachel 230v

De saunakachel 230v is geschikt voor een kleinere sauna met twee personen. In principe is het de regel dat de sauna als klein wordt beschouwd als het kleiner is dan 6m³ en het goed geïsoleerd is. In dat geval is de elektrische saunakachel 230v geschikt voor uw sauna en heeft u geen krachtstroom nodig. Tevens is het vermogen van de saunakachel enorm belangrijk, omdat het anders erg lang duurt voordat de sauna überhaupt warm wordt. En als de sauna uiteindelijk zijn warmte heeft bereikt, zal de warmte snel weggaan door het openen van de saunadeur.  

 

Elektrische saunakachel 230v

De sauna kachel 230v bestaat uit twee verwarmingselementen waar tussen en bovenop de lavastenen geplaatst worden. Verder heeft u voor de aansluiting een siliconenkabel van 3×2,5mm² nodig en daarvoor is geen krachtstroom nodig. Tevens heeft een saunakachel 3,6kw 230v enkele voordelen: Door de compacte versie heeft de kachel weinig ruimte nodig, waardoor er meer ruimte overblijft voor de saunabanken. Daarnaast is het stroomgebruik minder ten opzichte van de 400v kachel en hoeft u geen krachtstroom aan te leggen. Tenslotte hebben sommige 230v saunakachels handig opties zoals de Harvia Vega die speciaal ingericht voor een lagere sauna.  

 

Meest gewild saunakachel 230 volt. 

De meeste gewild 230 volt kachel is de Sawo Mini door zijn compacte formaat, kwaliteit en voordeligheid. Het Finse merk Sawo heeft de saunakachel speciaal ontworpen voor de kleinere sauna en door het compacte design en flexibiliteit (besturing kan links als rechts) is de kachel enorm populair. Bovendien is er bij deze kachel ook een externe besturing buiten de sauna mogelijk, waardoor u veel keuzemogelijkheden heeft. Bovendien is er een versie van de Sawo Mini die in de hoek geplaats kan, worden waardoor het weinig ruimte inneemt. Eveneens is er een soortgelijke model, de Sawo Combi Mini kachel die kan gebruikt worden als een Finse kachel, droge sauna of natte sauna.