Harvia Houtkachel

De Harvia houtkachel is van het Finse merk Harvia die hoofdzakelijk bekend staat om de Harvia houtkachel en elektrische variant. De reden voor deze bekendheid komt door de lange levensduur, Finse kwaliteit en de kracht van de saunakachels. Verder zorgt de Harvia saunakachel hout voor een traditionele sauna, door het knapperende haardvuur en de rode gloed die een speciale sfeer in de sauna brengt. Tevens is het voordeel van de houtkachel dat de warmte intenser wordt beleefd dan de elektrische kachel. 

 

Harvia saunakachel hout

Om de Harvia saunakachel hout te installeren is er voor de stoomafvoer een Harvia afvoerpijpset nodig. Deze afvoerpijpset bestaat uit twee onderdelen namelijk een enkelwandig pijp voor in de sauna zelf en deze wordt aangesloten aan de houtkachel. Terwijl de dubbelwandig pijp voor buiten de sauna is bedoeld. Hiermee kunt u de keuze maken om de pijp van boven naar de Harvia houtkachel aan te brengen of de pijp achteruit door de wand aan te brengen. Bij de eerste keuze begint u met de enkelwandig pijp aan te sluiten in de sauna, waardoor deze pijp in de sauna blijft. Maar als u voor de tweede mogelijkheid gaat dan kunt u een dubbelwandig pijp plaatsen.      

 

Harvia houtkachel modellen

Er is een ruime keuze bij de Harvia kachels, door de verschillende mogelijkheden voor zowel de kleinere sauna’s als de grotere sauna’s. Voor de kleinere sauna zijn de Harvia M1, M2, M3 en de Harvia 16 Linear geschikt door de stookcapaciteit. Echter is onder andere de Harvia 20 Pro en Linear 22 Greenflame passend voor de middelgrote sauna. Bij de laatste saunakachel is er een nieuwe verbrandingskamer ontworpen waardoor er een schonere verbranding ontstaat. Tenslotte is er de Harvia houtkachel voor de grootte sauna’s zoals de: Harvia 36 en de iconische Harvia Legend 240 die bedacht is voor 10 tot 24 m³.